deidee/projecten

Soms bedenken wij iets en zijn we verbaasd dat het niet al bestaat. In zulke gevallen worden we onze eigen opdrachtgever en steken wij veel tijd in het verwezenlijken van het idee; vaak zonder dat er echt een verdienmodel aan zit.

Uitgelicht

allrgb

Een typisch kleurenbeeldscherm is opgebouwd uit pixels, waarvan de kleur wordt bepaald door een combinatie van rood, groen en blauw licht, elk in een van 256 gradaties. Dit maakt 16.777.216 mogelijke combinaties die elk een unieke kleur vertegenwoordigen.

allrgb nodigt mensen uit om afbeeldingen te creëren waarin elk van deze mogelijkheden exact één keer voorkomt. Inzendingen die aan deze voorwaarden voldoen worden vervolgens op de website gepubliceerd en getoond.

Mimesia

Mimesia

Het is moeilijk in het kort te omschrijven wat Mimesia precies is zonder in abstracties te verzanden. Een belangrijk aspect is dat het grenzen tracht te doen vervagen tussen landen, tussen sociale klassen en zelfs tussen werelden (zoals de fysieke, die van platonische ideeën, virtueel en fantasie).

Het manifesteert zich tot op heden als een (sociaal) netwerk, een kunstgalerie, en een virtuele kerk, maar de ambities zijn onbegrensd. Join Mimesia om er (gratis en vrijblijvend) onderdeel van uit te maken.

Netplasticism

Internetkunst is een relatief nieuwe stroming die veel verschillende vormen kent. Eén van de uitingen is een—al dan niet interactief—abstract/conceptueel werk dat een een-op-een­relatie heeft met de domeinnaam waarop het te vinden is.

Netplasticism is een online galerie waar dergelijke werken worden verzameld en getoond. De term is een samentrekking van neoplasticisme (Nieuwe Beelding c.q. De Stijl) en net.art (de naam van een groep pioniers op het gebied van Internetkunst).

Periodic System of the Elements

Het periodiek systeem der elementen is een tabel waarin alle scheikundige elementen worden weergegeven. Hoevéél elementen het bevat is afhankelijk van hoe oud de tabel is omdat er over de jaren steeds nieuwe elementen zijn ontdekt of ontwikkeld.

Periodic System is een webapplicatie waarmee men de tabel tot arbitraire hoogte kan opschalen (of indammen). Het is—zover wij kunnen nagaan—de meest uitgebreide tabel van zijn soort die er is.

Side projects

Apple Beard Condom

Apple Beard Condom is een alternatief telefoonalfabet. Bedacht en ontworpen door Miktor & Molf en door ons ontwikkeld en onderhouden.

Default.style

Default.style is een standaard stijlblad dat aan webpagina’s kan worden toegekend die niet een eigen ontwerp hebben. Het is beter leesbaar en aan te zien dat het standaard stijlblad dat in webbrowsers ingebakken zit, zonder al te veel uitspraken te doen over vorm en identiteit.

The Promptocrat

The Promptocrat is een Instagram-profiel waarop we afbeeldingen publiceren die we hebben gegenereerd met machinaal leren. De algoritmes die we gebruiken zijn o.a. Stable Diffusion, Midjourney en DALL·E.

Prosecco Friday

Prosecco Friday komt neer op het gegeven dat vrijdag een prima dag is om bubbels te drinken (hoeft niet per se prosecco te zijn). De website doet niks anders dan laten zien of het vrijdag is of niet, maar soms heb je niet meer informatie nodig.